De Wijde Wereld Montessori back to top

Schooltijden

De schooltijden zijn als volgt :

Groep 1 t/m 4
maandag, dinsdag, en donderdag 8.30 – 12.00 uur en 13.00 – 15.00 uur
woensdag 8.30 – 12.15 uur
vrijdag 8.30 – 12.00 uur

Groep 5 t/m 8
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30 – 12.00 uur en 13.00 – 15.00
woensdag 8.30 – 12.15 uur

De vakanties en studiedagen staan in de schoolkalender op Social Schools.

 

 

Lunchen @ De Wijde Wereld

Voor kinderen is er de mogelijkheid tegen betaling op school te lunchen. Kinderen nemen daarvoor eigen eten en drinken mee. Na 12.00 uur eten en drinken kinderen onder begeleiding van de leerkracht in de eigen klas. Als het eten op is, wordt er lekker buiten gespeeld zodat er weer genoeg energie is voor de middag onderwijs. Tijdens het buitenspelen is er begeleiding door medewerkers van het schoolteam met ondersteunende overblijfkrachten.

Voor deelname aan de tussenschoolse opvang wordt aan ouders aan het begin van het schooljaar een bijdrage gevraagd. Voor kinderen van groep 1 – 4 zijn de kosten €40 per jaar. Voor kinderen van groep 5 – 8 zijn de kosten €60 per jaar.

Hero kindercentra – Buitenschoolse opvang

Leerlingen van bassischool De Wijde Wereld kunnen voor de buitenschoolse opvang terecht bij Hero kindercentra, locatie Hero BSO Haya van Somerenpad. De school is met een tussendeur verbonden met de opvang. De BSO is open vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur. In schoolvakanties en op margedagen is de opvang de hele dag open vanaf 08.00 uur. De Wijde Wereld werkt vanuit de Montessori overtuiging en Hero BSO Haya van Somerenpad voert ook deze pedagogische uitgangspunten. Een kind heeft vrijheid om zelf te kiezen wat hij gaat doen en de medewerkers bieden allerlei activiteiten aan. Hero BSO Haya van Somerenpad heeft een kinderraad waarbij kinderen meebeslissen over o.a. de activiteiten.

Regelmatig organiseren we naschoolse activiteiten. Kinderen van de hele school kunnen meedoen met diverse workshops en clinics door zich hiervoor op te geven.

Hero kindercentra Met zo’n 82 opvanglocaties biedt Hero kindercentra ieder kind in Haarlem en Spaarndam passende opvang in de buurt. Vanuit een lange historie, groot lokaal netwerk en gedegen pedagogische kennis kan er snel ingespeeld worden op ontwikkelingen in de samenleving. Hero kindercentra is een stichting zonder winstoogmerk met een maatschappelijk doel. Het bieden van kinderopvang met hoogwaardige pedagogische kwaliteit staat voorop en ieder kind staat daarbij centraal.

Wij gaan graag met je op avontuur. Ga je met ons mee? Heb je nog vragen of wil je je kind(eren) aanmelden? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur telefonisch bereiken op 023-5337551 of mailen naar VanSomerenpadBSO@herokindercentra.nl. Ook kun je een kijkje nemen op herokindercentra.nl.

“Bij Hero kindercentra ben jij onze held. Je groeit vol vertrouwen in je eigen tempo. Als Hero sta jij te stralen en heb je plezier samen met alle andere Hero’s. Je ziet jezelf en de ander zoals hij/zij is en hebt aandacht voor de wereld om je heen. Dapper ga je samen het avontuur aan op weg naar de beste versie van jezelf.”

 

Voorbeeld van afbeelding

Regionaal Instituut Dyslexie (RID)

Sinds het schooljaar 2016-2017 werken wij samen met het RID. Op vrijdag vindt behandeling en onderzoek van het RID plaats op onze school.

Wat is het RID?

Regionaal Instituut voor dyslexie én dyscalculie in Haarlem.

Sinds 1989 is het RID specialist in onderzoek naar en behandeling van dyslexie. Sinds een aantal jaren bieden wij deze hulp ook op het gebied van dyscalculie. Wij hebben daarnaast eveneens een cursusaanbod voor kinderen met lees-, spelling- en rekenproblemen. Het team van het RID bestaat uit psychologen, orthopedagogen en dyslexie- en dyscalculiespecialisten. Zij hebben allen de juiste kwalificaties.

Het RID in Haarlem

Door het RID dichtbij de kinderen te brengen hoeven zij niet veel lessen te missen, zijn ze in een vertrouwde omgeving en is de reistijd korter. Wij kiezen bewust voor behandeling in een eigen ruimte (extern of een vaste plek op een school) omdat dit de benodigde rust biedt voor een kind.

Onze behandeling biedt:

· Persoonlijke en individuele aandacht voor het tempo en niveau van ieder kind.

· Veel structuur om de basis voor kinderen te verstevigen.

· Optimale samenwerking met ouders en school.

Het RID hecht veel belang aan een goede aansluiting van onze behandeling op de diagnostiek. Wij maken hierbij gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Onze locaties

Het RID heeft 93 behandellocaties, verspreid over Nederland en altijd dichtbij of in uw gemeente. Op onze website www.rid.nl vindt u per locatie de contactgegevens en meer (actuele) informatie. Tevens kunt u uw kind hier aanmelden voor een onderzoek, behandeling of cursus. Ook vindt u hier meer informatie over vergoedingen en kosten.

Hero kindercentra – peuteropvang

 

De peuteropvang van Hero kindercentra aan het Haya van Somerenpad is verbonden aan de school. De Wijde Wereld werkt vanuit de Montessori overtuiging en Hero BSO Haya van Somerenpad voert ook deze pedagogische uitgangspunten. Een kind heeft vrijheid om zelf te kiezen wat hij gaat doen en de medewerkers bieden allerlei activiteiten aan. Hero kindercentra heeft ook een buitenschoolse opvang aan het Haya van Somerenpad waardoor de doorstroom naar de kleuterklas, en dus ook de buitenschoolse opvang, erg vertrouwd is.

 

Wij gaan graag met je op avontuur. Ga je met ons mee?

Heb je nog vragen of wil je je kind(eren) aanmelden? Neem dan vooral contact met ons op!

Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur telefonisch bereiken op 023-5358671 of mail ons naar VanSomerenpadPeuter@herokindercentra.nl.

 

Ook kun je een kijkje nemen op de website van Hero kindercentra.

 

Voorbeeld van afbeelding

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.