Wij, de ouders van de leerlingen van de Wijde Wereld, zijn allemaal lid van de Oudervereniging. Alle ouders kunnen zich inzetten voor de OV. De bijeenkomsten van de OV zijn openbaar en voor alle ouders toegankelijk.
Het doel van de oudervereniging is om de betrokkenheid van de ouders bij de school te versterken en de school te ondersteunen bij alle bijzondere en belangrijke activiteiten die naast de lessen plaatsvinden. Deze steun is financieel, maar ook in inzet. Het is belangrijk dat alle ouders van kinderen op de Wijde Wereld hun stem laten horen en hun handen uit de mouwen steken om activiteiten op school mogelijk te maken. Wij komen ca. 6 keer per jaar bijeen. Oproepen, agenda en notulen hangen op het prikboord (boven de piano). Door de gezamenlijke activiteiten (ouders en kinderen) willen wij als OV een band scheppen met elkaar. De Wijde Wereld School kan zo voor de kinderen een bijzondere plek zijn die “meer” dan school is en iedereen zich thuis laat voelen.
De oudervereniging organiseert bijeenkomsten. Alle ouders zijn uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen. Dat zijn algemene bijeenkomsten waarin wij (nieuwe) activiteiten opstarten en bespreken, ideeën uitwisselen etc. Daarnaast organiseren wij koffieochtenden voor ouders waar je elkaar informeel kan ontmoeten. Voor de activiteiten waar de OV bij betrokken is zijn er specifieke bijeenkomsten (zomerfeest, sinterklaas schoolbieb, tuin), bedoeld voor de ouders die bij de desbetreffende activiteit wat meer betrokken willen zijn.
De oudervereniging vraagt alle ouders jaarlijks om een vrijwillige bijdrage te doen. Het totaal verzamelde bedrag wordt o.a. besteed aan :
- Culturele vorming,
- Thema-onderwerp voor ouders en kinderen,
- Feestelijke en/of educatieve activiteiten in en om school.
Het bestuur van de Oudervereniging bestaat uit:
Voorzitter: Dayna Martinez Morales (moeder Mayta Inti)
Penningmeester: Christine van Hal – Dotsch (moeder Noah)
Contact: : wijdewereldov@gmail.com
De huidige klassenouders zijn:
- OBA (juf Susanna) Neelie (moeder van Cis en Tijn)
- OBB (juf Jacqueline) Suzanne (moeder Madelief en Liam)
- MBA (meester Tom) Suzanne (moeder Madelief en Liam)
- MBB (juf Annick en Esther) Sandra (moeder van Rune)
- BBA (juf Renee) Cynthia (moeder van James & Louisa)
- BBB (juf Maria) Alieke (moeder Zohra en Boris)
Wie doet wat?
Bestuur OV
Wij komen ca. 6 keer per jaar samen waar alle ouder welkom zijn. |
Het bestuur bestaat uit voorzitter en penningmeester, de voorzitter. De voorzitter staat direct in contact met de directie. Zij/ hij geeft feedback door richting school van wat er in de school bij ouders (OV) speelt.
De penningmeester heeft het overzicht over de bijdragen die binnenkomen en de uitgaven van de OV. Jaarlijks wordt hier een verslag van gemaakt voor school en ouders. Gezamenlijk met de OV activeert het bestuur ouders en pakt initiatieven op.
|
Klassenouders | Iedere klas heeft een of twee klassenouder(s) die gedurende het schooljaar contact met de leerkracht onderhoudt. De klassenouder zorgt voor een Whats-App groep voor de klas waarin oproepen van de leerkracht, vragen aan elkaar en andere dingen gedeeld kunnen worden. Ouders die geen Whats-App gebruiken worden door de klassenouder(s) op andere manieren benaderd (email, mondeling en/of op papier). De klassenouder neemt contact op met de andere ouders wanneer er hulp nodig is bij de verschillende uitjes en activiteiten die door school of de OV georganiseerd worden. |
Wat zijn er voor activiteiten en waar kan je je als ouder aansluiten?
Hulpouders (incidenteel) | Ouders kunnen op diverse manieren in de klas helpen. De taken daarbij zijn divers en per bouw worden deze afgestemd, het initiatief en de inhoud komen van school/ de leerkracht. Veel ouders verlenen hulp bij activiteiten door het jaar heen zoals bijvoorbeeld; handvaardigheid, klussen, schoolreis-begeleiding, luizenpluizen, sportdagen, voorlezen, publiciteit Open Dag, handdoeken wassen etc. Fijn als je je opgeeft als hulpouder bij je klassenouder of leerkracht! |
Handdoeken wassen
|
Hiervoor word je gevraagd door je klassenouder of leerkracht. | |
Viering&Feesten | Elk schooljaar worden te samen met de leerkrachten, momenten georganiseerd waarin aandacht word geschonken aan bijzondere feestdagen. Te denken valt aan Sinterklaas, Kerstviering, Suikerfeest. Ouders maken vieringen en feesten bijzonder door bijvoorbeeld cadeautjes te organiseren voor de kinderen met Sinterklaas of door het ontbijt aan te vullen met Pasen of het Suikerfeest.
Ouders organiseren ook feesten zoals bijvoorbeeld het Zomerfeest. We hebben een paar ouders nodig die helpen met de organisatie (o.a. in samenwerking met bovenbouw leerlingen het organiseren van de sponsoring, het verzamelen van ideeën, het verzorgen van de publiciteit en het coördineren van het feest en de organisatie ervan). Daarnaast zijn er ouders nodig, die zich op de dag zelf inzetten door een activiteit te begeleiden en natuurlijk door heerlijke gerechten mee te brengen voor een wijde wereld lunch-menu. |
Schoolbieb
1 ochtend per 4 weken van 8.45 – 11.00u |
Leerlingen van de midden- en bovenbouw ondersteunen bij het kiezen van een boek, houden toezicht in de bieb en maken de bovenbouwleerlingen wegwijs in de stadsbibliotheek (boek zoeken, reserveren, lenen, verlengen, boete etc.)
|
Luizenpluizen
Maximaal 45 minuten (meer ouders = minder tijd) in eerste week na elke vakantie. En als nodig ook op andere momenten |
Alle kinderen per klas of bouw worden gecontroleerd op luizen. Hiervoor word je gevraagd door je klassenouder of leerkracht. |
Schooltuin
Hiervoor komen ouders op enkele dagen per jaar samen |
De schooltuin wordt beheerd door een aantal enthousiaste ouders. Het gaat om het aanleggen van groen in en om school en de onderhoud van de schooltuin. |
Koffieochtenden
|
Elke maand is er een koffieochtend voor alle ouders georganiseerd door de oudervereniging om kennis te maken met andere ouders en contacten te onderhoudenom met elkaar te kunnen uitwisselen. Er kan samen de wereldpost worden doorgenomen en vertaald worden als er behoefte aan is |
Oudermaatjes | Oudermaatjes zijn ouders die al een jaar of langer een kind op de Wijde Wereld hebben. Ze worden gekoppeld aan nieuwe en/of anderstalige ouders. Oudermaatjes helpen met de weg te vinden op school en/of met het vertalen van de wereldpost of andere school-gerelateerde berichten.
|
