De Wijde Wereld Montessori back to top

We bieden ons onderwijs aan vanuit het gedachtegoed van Maria Montessori en zijn aangesloten bij de Nederlands Montessori Vereniging (NMV).

Onze kinderen volgen Montessori onderwijs in een modern jasje en bereiden zich zo goed voor op het vervolgonderwijs.

Wat maakt onze school zo bijzonder?

Kosmisch onderwijs

Als Montessorischool werken wij vanuit de kosmische visie op opvoeding en onderwijs (KOO) van Maria Montessori. Dit betekent dat we geen aparte vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer, techniek en handvaardigheid behandelen, maar integratie van vakken.

Volgens Maria Montessori staat alles in relatie tot elkaar. Hierdoor kun je niet zomaar een stukje uit de geschiedenis lichten, zonder relatie te leggen met het voorafgaande en het vervolg. Bij het aanbieden van de Grieken bijvoorbeeld, geven we deze een plaats op de landkaart en in de tijd.

Het verwerken van informatie kan ieder kind op zijn eigen niveau doen aan de hand van werkjes, werkbladen met vragen en opdrachten, knutselwerk, werkstukken en spreekbeurten.

Bij Kosmisch onderwijs gebruiken we de materialen van uitgeverij DaVinci.

Muziekonderwijs

Muziekonderwijs is belangrijk en leuk! In samenwerking met de Wereldmuziekschool bieden we kinderen wekelijks een muziekles aan van een vakdocent. Tijdens deze lessen staan diverse muzikale vaardigheden centraal. Voor leerlingen in de midden- en bovenbouw is er jaarlijks een periode instrumentles.

Kinderyoga

Vanaf schooljaar 2017-2018 doen de kinderen op De Wijde Wereld school wekelijks kinderyoga. In een tijd waarin veel prikkels en indrukken op kinderen afkomen, is het goed hen te leren tot rust en concentratie te komen. De lessen worden gegeven door Hanke den Boer, yogadocente van jouwmoment.nu.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.