De Wijde Wereld Montessori back to top

Na een lange tijd fietsen was er eindelijk pauze. Lekker lunchen en nog wat spelen bij de klimmuur. Na twee uur pauze gingen we weer fietsen naar het kamphuis! Eindelijk zijn we er snel ons bed klaarmaken, en dan de omgeving leren kennen.

Groep 8 had voor het avondeten gezorgd, met als voor gerecht soep, als hoofdgerecht hamburgers en als toetje een lekker ijsje. Dan het douanespel! Na het spelen van het douanespel moesten we nog even wachten tot het wat donkerder werd. In de tussentijd kon je nog even chillen bij het kampvuur.

Dan de dropping! Iedereen kreeg een eigen groepje en ging in de auto met een blinddoek om. Door het bos waren er lichtgevende bandjes die je de weg leidden. Na de dropping gingen we lekker slapen.

De volgende ochtend was er ontbijt en moesten we een lunchpakket maken voor bij het zwembad. Rond 11:00 uur gingen we naar het zwembad De Waterrakkers, lekker zwemmen en van de glijbaan af! Na het zwemmen gingen we weer naar het kamphuis.

Toen was het tijd voor eten en we hadden patat op tafel! Toen gingen we boven het kampvuur broodjes bakken wat bij sommige heel goed ging maar bij andere echt niet. Daarna gingen we het spel spelen: het spel dat groep 6 niet begrijpt. Toen het donker genoeg was gingen we glimwormen! Na het spel glimworm gingen we lekker slapen.

Toen we wakker werden, moesten we meteen opruimen en de spullen inladen. Na het ontbijt gingen we vrij snel al weg. Dit keer hadden we een stop bij De Watergeus waar sommige kinderen nog gingen zwemmen. Toen de school in zicht kwam ging de toeter en werd de bovenbouw hartelijk verwelkomd.

Einde

Geschreven door : Lily Kaviani

 

 

Schoolkamp

Het was heel erg gezellig, we gingen eerst fietsen naar de klimmuur er vielen een paar kinderen en er waren een paar fietsen stuk maar het kwam allemaal goed. En daar gingen we pauze houden en het moordenaarsspel doen. Vervolgens gingen we verder fietsen naar het kamphuis. Toen we daar aankwamen gingen we de tent van de meiden van groep 8 opzetten en onze luchtbedden oppompen. Daarna gingen we met groep 8 het avondeten maken terwijl de andere kinderen het bos aan het verkennen waren. Toen het eten klaar was ging iedereen buiten aan tafel zitten en gingen we soep als voorgerecht eten en hamburgers als hoofdgerecht eten en als toetje ijsjes. Daarna gingen we het Douane spel uitleggen en spelen. Als eerst was groep 8 Douane en daarna groep 7. Na het Douane spel gingen we de speurtocht waarbij we eerst in het bos afgezet werden doen. Ons groepje ging de hele tijd hard gillen om het groepje achter ons te laten schrikken. Toen gingen we slapen. De volgende dag gingen we brood met gebakken ei ontbijten en onze lunch maken voor bij het zwembad. Daarna gingen we op de fiets naar zwembad de Waterakkers ( super lelijke naam!!!) Daar gingen we gezellig zwemmen. Vervolgens gingen we buiten lunchen en daarna weer zwemmen. Toen gingen we omkleden en weer terug fietsen naar het kamphuis. Daar gingen we helpen met het brooddeeg maken. En gingen sommige levend Stratego spelen. Vervolgens gingen we patat op tafel eten en ging groep 8 op de tafels schrijven met mayonaise en ketchup. Daarna gingen we Glimworm doen. Toen we klaar waren met Glimworm spelen gingen we broodjes bakken boven het vuur en het spel dat de 6ste groepers niet kennen. Vervolgens gingen we weer slapen. De volgende ochtend gingen we weer ontbijten en onze lunch maken om mee te nemen naar de Watergeus. Toen gingen we fietsen naar de Watergeus. Daar gingen we lunchen en volleyballen en ook zwemmen. Vervolgens gingen we het moordenaarsspel afsluiten. En ten slotte gingen we met de fiets weer terug naar school.

Julia en Roos