De Wijde Wereld Montessori back to top
Vrijdag 25 mei deden 2200 leerlingen van groep 7 en 8 van 27 basisscholen uit Haarlem mee aan de tweejaarlijkse Olympische dag. De Wijde wereld deed mee met 47 leerlingen (helaas was Berke ziek…) en er waren 15 chauffeurs/begeleiders en leerkrachten om alles in goede banen te leiden.
 
Een dag met een heuse openingsceremonie; met een Olympisch gouden hockeyster die de vlam aanstak en een sluitingsceremonie waarbij alle medaillewinnaars gehuldigd werden onder de klanken van ‘We are the Champions’. Kippenvel op de armen!
 
En hebben wij wat gewonnen? Ja zeker hebben ‘wij’ wat gewonnen. Megan won de gouden medaille bij het judo!!! Een geweldige prestatie, temeer daar haar tegenstanders allemaal minstens één kop groter waren. Hieronder een filmpje van Megan haar finale partij.
 
Ook was er een 2e plaats: het meiden voetbalteam deed het geweldig goed en behaalden de finale. Helaas verloren zij daar door strafschoppen de wedstrijd…
 
3e plaatsen waren er voor Joesri bij het Judo, Zion bij atletiek en Floor bij het klimmen.
 
Divine pakte de 4e plaats bij het turnen. Sublieme uitvoeringen van Divine. Onbegrijpelijk dat er nog beteren zijn 😉. 
 
Het basketbalteam deed het geweldig en won in de poule de 1e vier wedstrijden. Helaas ging de 5e wedstrijd verloren tegen de latere Olympisch kampioen. Robin was de absolute topscorer!
 
De hockeyers kwamen gaandeweg het toernooi er beter in, daar was een goede verbetering zichtbaar. Valt ook niet mee te spelen tegen teams met alleen maar hockeyers…
 
Ook bij alle andere sporten waar wij aan meededen is hard gestreden voor ereplaatsen. Toch werd er ook heel veel genoten; van de ervaring, de sfeer, het mooie weer. Het gaat heus niet alleen om het winnen, ‘het meedoen is belangrijker dan winnen’ is dan ook het motto van deze Olympische dag!
 
Het was een fantastische dag die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan!