De Wijde Wereld Montessori back to top

Op school vinden we het belangrijk dat kinderen goed met elkaar omgaan. Oudste leerlingen geven het goede voorbeeld aan jongere leerlingen. Tijdens maatjeswerk begeleiden oudere leerlingen hun jongere schoolgenoten. Ze leggen spelletjes of een creatieve opdracht uit; een mooi leermoment voor alle kinderen!

Na een jaar hard werken, zijn afgelopen woensdag onze collega’s Annick, Marleen, Michelle en Renee geslaagd voor de Montessori opleiding en hebben zij hun diploma behaald! Goed gedaan, we zijn trots op jullie!

Afgelopen weken hebben Lily, Nawal en Esha gewerkt aan hun Engelstalige vlog over school. Superleuk om te zien wat de kinderen vinden van onze school!  

Na enkele weken voorbereiding was vandaag het Zomerfeest op De Wijde Wereld. ’s Ochtends waren peuters uit de wijk uitgenodigd op school de leerlingen van de bovenbouw. Op het onderbouwplein genoten de peuters van leuke spelletjes en de vriendelijke begeleiding door kinderen. ’s Middags werden er door ouders veel verschillende activiteiten aangeboden. Zo was er …

Vandaag zijn de kinderen van de bovenbouw vertrokken naar hun kamp in Beverwijk. Veel plezier daar, jongens en meiden!

Vrijdag 25 mei deden 2200 leerlingen van groep 7 en 8 van 27 basisscholen uit Haarlem mee aan de tweejaarlijkse Olympische dag. De Wijde wereld deed mee met 47 leerlingen (helaas was Berke ziek…) en er waren 15 chauffeurs/begeleiders en leerkrachten om alles in goede banen te leiden.   Een dag met een heuse openingsceremonie; met een Olympisch …

Vandaag hebben de kinderen genoten van een gezellige en sportieve dag. ’s Ochtends is er in alle groepen lekker gegeten. Vervolgens zijn alle kinderen naar de Spaarnehal gegaan waar na een gezamenlijke dans ‘De Fitlala’, het sporten begon. Het is werkelijk bijzonder om te zien hoe de kinderen uit de bovenbouw zich ontfermen over hun …

De kinderen uit de bovenbouw schreven onlangs een brief in het Engels aan kinderen van een Engelse talenschool in Brazilië. Superleuk en ingewikkeld om zo de Engelse taal te gebruiken. Inmiddels weten we dat de brieven goed zijn aangekomen (gescand en gemaild) en gelezen! En nu in spanning wachten op een reactie!

Onder het genot van een heerlijke voorjaarszon en gezelligheid zijn we vandaag weer verder aan de slag gegaan in de tuin. Hekwerken zijn verstevigd en afgemaakt. Ook hebben we verschillende bedden gemaakt en is verse aarde gelegd. Mooie stappen, binnenkort kan er gezaaid worden!

Esha, Lily en Danita hebben samen dit grappige filmpje gemaakt. Ze hebben het verhaal zelf bedacht, gespeeld, gefilmd en geëdit.